Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 mei 2023, de ene prachtige dag na de andere volgt zich op maar als ik zo door het raampje kijk is het nu afgelopen.

Het ziet er grijs en grauw uit. Maar we gaan waarschijnlijk het water niet op. Vandaag staat vooral in het teken van zooi versjouwen, van de caravan naar de boot, tsja dat hoort er ook bij als je gaat verhuizen. We hebben Lekkum gehaald maar van mij had de reis wel eeuwig mogen duren, dankjewel lieve Linn!

Wat ik mis tijdens het zeilen door Fryslan zijn de klompjes die bij de bruggen naar je toe komen vliegen. Een klompje aan een touwtje en dat touwtje weer aan een stok. Daarmee hengelde de brugwachter in mijn jeugd zijn pensioen bij elkaar. Dat hoeft tegenwoordig niet meer dus zijn de klompjes weg. We hoeven niet meer voor onszelf te zorgen dat doen hugooootje en rutte wel. Op een veilige en effectieve manier.

Maar laat ik het daar niet over hebben! Het nieuws ontgaat mij hier volledig. Wat weet ik er nou van? Twee dagen zit ik nu zonder internet, ik ben een boek gaan lezen, een gewoon boek, geen anti de wereld boek, of een boek over hoe klote het gaat met het financiële systeem maar een avonturenboek. Een boek om te ontspannen, na 3 jaar mezelf opwinden misschien wel beter.

Gisteren kreeg ik de vraag waarom ik U altijd Heer noem God. Tsja, das er vroeger ingeslopen. Ik zou U ook Grootvader kunnen noemen zoals de indianen deden. Of Bron van Zijn, Grote Geest, Allah, Jaweh of de Allerhoogste. Tis maar een naam, en wat ik ermee wil zeggen haal ik toch niet. Niets kan U beschrijven dus wat maakt het uit, Heer is dan een makkelijk woord, laat ik het daar maar bij houden. Voor mij bent U ook niet iets of iemand, niet iets wat door mij tastbaar of begrijpelijk is te maken. Uw grootsheid gaat mijn hoed ver te boven, had ik een pet gedragen dan die. Voor mij hangt alles samen en dat voel en zie ik om me heen. Het klinkt gek maar het lijkt voor mij wel of iedere gebeurtenis, hoe toevallig of spontaan ook een reden heeft. Alles valt steeds beter op zijn plek. En in dat alles mag ik mijn eigenste kleine rolletje spelen, zal ik het maar weer doen? Ach waarom niet. Dank U Heer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *