Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 februari 2023, jawel!

De 8ste alweer! De 8ste podcast van de Fryske Filosoof en de nar. Heb hem zonet afgeluisterd en ben er weer enthousiast van geworden! 1 april staat in mijn agenda. 1 april gaan we een Gearkomste houden hier in het Friese land. Gèèn demonstratie, geen protest of dat we ergens tegen zijn, neeeeeeeeeé verre van dat. We gaan alleen maar vòòr zijn! Voor het Friese volk.

Volgens de filosoof kunnen we dat realiseren door ons weer te verbinden met de natuurwetten. De wetten van de Schepping. Luister zelf alsjeblieft de podcast ff, ik ga het hier niet uitleggen, maar volgens ons overstijgen die een geloof of een overtuiging. Hierdoor is het mogelijk om als volk weet op te staan. Voor elkaar, voor onze kinderen, voor de Schepper.

Nu zullen er misschien niet zoveel Friezen zijn die dit stukkie lezen. Er zijn misschien lezers die nu denken, eeeeehhhh en ik dan? Vreest niet! De kans is levensgroot dat er in ons bloed Fries bloed stroomt. Nederland heeft langer Magna Frisia geheten dan dat het Nederland wordt genoemd. Persoonlijk vind ik een dat we daarnaar terug moeten, naar Magna Frisia!

1 april, ‘Gearkomste Magna Frisia’, ik vind het wel mooi klinken. Kheb het er nog niet met de filosoof over gehad. Laat ik hem voor nu ff gebruiken als werktitel. Gearkomste Magna Frisia, leuk man!🤠

https://open.spotify.com/episode/7p7zhKiPY6CdhvnVQQwcTl?si=U0eeIinJQQyFPOZ9QAvjNQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *