Categorieën
Geen categorie

7 maart 2022, wat denken jullie lieverds, is het verstandig mitrailleurs uit te delen aan burgers?

Ik vraag het me af, maar goed wie ben ik. Wat ik wel weet is dat Oekraïne een bondgenoot was van onze Oosterburen 80 jaar geleden en dat dat ze duur is komen te staan. 16 miljoen mensen zijn uitgehongerd door Stalin begin jaren ‘50 in Oekraïne, 16 miljoen. En dat terwijl Oekraïne de graanschuur was en is van de wereld, ook toen al. Man man wat een grotesk spel wordt hier gespeeld, het is zo wreed, zo complex en wij sturen kalasjnikov’s, wat een farce…

Politici roepen burgers op om te gaan vechten tegen de Russen. Kranten koppen dat er al een vrijwilligersleger van meer dan 20k huurlingen klaar staat om de strijd aan te gaan. Tijdens het uitlaten van Sam begon ik gisteren spontaan te huilen, de tranen stroomden over mijn wangen terwijl ik naar de hemel keek. Dat gebeurt me de laatste tijd vaker terwijl ik niet snel loop te janken. Maar tis ook geen gejank, het zijn tranen die van ver komen. Diepe warme druppels die uit mijn ogen lopen zomaar zonder aanleiding. Gisteren was het de schoonheid en de stilte om me heen, daarvoor was het een uitspraak van een dominee die mij daar midden in de kerk deed huilen. De eerste x was in 2020,, ik liep buiten in Amsterdam Noord richting mijn campertje. Ook toen stroomden de tranen over mijn wangen maar zo heftig dat ik niet meer kon lopen en op mijn knieën zakte. Ik zie het maar als voorjanken, er zal binnenkort geen tijd voor zijn.

Brood gaat 2x zo duur worden. Oja, koop een extra flesje zonnebloemolie vandaag. Rusland en Oekraïne produceren rond de 60% van dit goedje, wereldwijd, das zo op. Haal wat extra cash in huis nu het nog enige waarde heeft, koop goud, zilver, koper, graan of zonnebloemolie als je teveel nep-euro’s op de bank hebt staan. Het gaat een heftig weekje worden, hyperinflatie, instorten van de beurzen, Taiwan, olieprijs, energie, het klimaat en zoveel meer. Tot u gebracht door megalomane mannetjes die graag technocratisch naar de wereld kijken en miljarden verdienen aan deze chaos. Iedere kogel, ieder vaccin is tsjingtsjing voor deze mensen. Waarom OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Waarom?

Kijk waarom zij het doen snap ik wel, de gelegenheid maakt de dief. En ik weet waarom wij het toelaten, omdat we totaal afhankelijk zijn gemaakt van wat we denken te hebben. Maar waarom doe ik niet gewoon mee? Waarom maak ik me hier zo druk om? Waarom ga ik niet, zoals iemand mij gisteren voorstelde, gewoon naar de dakloze opvang en vraag om hulp? Om uit de problemen te komen, zei ze, en keek me met een zorgzame blik aan. Problemen…. Laat de tranen nog maar even stromen….

Één reactie op “7 maart 2022, wat denken jullie lieverds, is het verstandig mitrailleurs uit te delen aan burgers?”

Gelukkig lieverd stromen de tranen bij jou spontaan ook bij mij al maanden.
Mede om de enorme klap die straks bij de meeste mensen zo onverwachts aan gaat komen.
Als je jezelf goed hebt geïnformeerd en geprobeerd te onderzoeken wat er aan de hand is kan het toch niet anders dan dat je een groot verdriet in je hart voelt.
Verdriet om wat we met elkaar veroorzaakt hebben voor de toekomst van onze (klein)kinderen en alle kindjes van de wereld. Ook de kindjes uit de Arabische landen en ook uit Oekraïne en alle andere oorlogsgebieden.
Mijn hart huilt en ik hoop zo dat we als mensheid nu eindelijk eens gaan leren (zoals jij reeds lang weet en ondervonden hebt) dat het niet gaat om meer en meer materie maar om meer en meer liefde voor onszelf en onze medemens ❤️😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *