Categorieën
Geen categorie

17 februari 2022, al probeert Dudley al vanaf gisteren de voortent mee te nemen, het was een heerlijke dag lieverds.

De uitlopers van the Dude rukken nog steeds aan de tent, of zijn dat al de voorlopers van zijn tweelingbroer Eunice? Kwam er nou ook nog een derde? We gaan het meemaken, ze zullen niet voor niets langskomen, er zal wel wat op te ruimen zijn. Er hangen zoveel leugens, zoveel angst, haat, ongeduld, verwijten, twijfels en verwarring in de lucht, laten we hopen dat ze wat van die rommel meenemen.

Toen ik vannacht wakker werd leek het wel licht. De elementen manifesteren zich als nooit tevoren. er hangt zoveel vernieuwing in de lucht alles komt samen. Lachwekkend dat er mensen zijn die denken dat we er enig invloed op hebben. Er staan ons nog zoveel verrassingen te wachten het is onvoorstelbaar.

Maar ik had dus een fantastische dag gisteren. Geloof het of niet, het is zover! Onze eerste kaas ligt in een pekelbad. Nu moet ik hem minimaal een maand vertroetelen. Na 1 maand heb je jonge kaas volgens het kaas maak boek. Na 2 maanden jong belegen, en zo gaat tie verder. Volgende week gaan we er meer maken, want laten we eerlijk zijn dat schiet natuurlijk niet op. Ik ben van de belegen kaas, ‘t moet wel een beetje pit hebben. Dus voor onze kaas gegeten kan worden zijn we 3 maanden verder! 3 maanden, das natuurlijk veel te lang. Dat gaat deze kaas niet redden. Volgende week moeten we er minimaal 3 maken. Wooow! Moet wel op gaan passen anders gaat het op werken lijken.

Wat is het een fantastisch proces, wat een ongelooflijk mooi werk. Hoe je door het toevoegen van iets aan iets anders een totaal ander product krijgt. Fascinerend! Ben druk bezig met nadenken over wat je nou kan toevoegen om iets heel speciaals te maken. Ff lekker ‘out of the box’. Der zijn natuurlijk al tig kaasvariaties maar we missen er nog een paar. Weet nog niet welke maar dat we ze missen is een feit.

Gelukkig ben ik niet alleen! Karin heeft de regie al min of meer overgenomen. En das maar goed ook. Tis toch wel een precies werkje en ik ben meer van het hoppekee holladijee. Karin, Kaas, Koert, tis wel een K-festijn🤠. Waarom duurt het nou zolang voordat ik kan proeven? Ben zooooooo benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *