Categorieën
Geen categorie

29 januari 2022, gisteren zag ik voor het eerst hoe dat werkt met die code op je tel lieverds.

Tis een beetje laat, ik weet het maar ja ben ook nog nooit in zo’n situatie geweest. Het is dus zo dat ik die app op mijn tel kan downloaden en dan kan ik hier, in mijn eigen hol, ook qr’retje spelen. Hoeveel mensen zouden dat doen? Al is het maar voor de lol, ik denk dat ik de hele dag iedereen aan het qr’n zou zijn, leuk man!

Ik liep gisterenavond door de stad, vrijdagavond en de eerste vrijdagavond sinds lange tijd dat de horeca weer open mocht. Je zou toch verwachten dat de restaurants bomvol zouden zitten? Dat de Nederlanders voor de deur zouden staan te dringen om binnen te komen. Nou hier was dat niet het geval, in tegendeel. Het was absurd rustig. Wat een drama voor de restauranthouders, wat ongelooflijk terecht! Van mij mogen ze er allemaal achterkomen hoe het is om naar de kloten te gaan.

1 uitzondering, Urk! Tis dat ik als dakloze mezelf wat lastig kan verplaatsen maar anders had ik daar elke dag vis zitten vreten. In Urk heeft men gezegd fuck you, wij doen het op onze manier, wij vragen niet naar qr, lockdown of mondvod, wij gaan open. Heerlijk. Helden!

Als het goed is mogen rond de 6 miljoen mensen vanaf 1 feb niet meer de horeca in. Als ik het zo zag gisterenavond hebben miljoenen mensen nu al besloten deze NSB’rs links te laten liggen. Of zou het zijn omdat het geld op is? Dat geloof ik niet, de ecb drukt elke dag nog een miljardje of wat bij om ons zoet te houden, geld kan het probleem, nog, niet zijn. Het weer misschien? Of zou er toch wat aan het veranderen zijn? Zouden mensen doorkrijgen dat wat men eist om binnen te komen niet ‘normaal’ is ook niet als nieuw ‘normaal’.

Er was wel een uitzondering, de kroegen. Die waren bomvol. Bomvol met qr dragende jongeren. Een fenomeen wat ik ook voor het eerst zag waren de hokjes waar jongeren een bandje konden halen om niet bij elke kroeg hun qr code te hoeven laten zien. Daar stonden mannen, van mijn leeftijd, voor met V’tjes op hun jas om de orde te bewaren. Netjes in de rij wachten de gevaxxte jonge schapen op hun halsbandje om daarna tot uiterlijk 10 uur te mogen feesten. Sorry dat ik het zeg kids maar er is weinig hoop voor jullie generatie. Ongelooflijk, wat een wereld, waarom is er maar 1 Urk?

2 reacties op “29 januari 2022, gisteren zag ik voor het eerst hoe dat werkt met die code op je tel lieverds.”

weet je wat leuk is, je naar je bluetooth icoontje gaan, het uitzetten, en vervolgens weer aanzetten dat de bluetooth gaat scannen, en als er mensen lopen die het hebben ontvangen, zenden ze een bluetooth code uit die jou bluetooth kan lezen op jou tel.
ik zal je een foto via jou tel sturen als voorbeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *