Categorieën
Geen categorie

2 januari 2022, meestal ben ik zo’n 2 á 3 uur bezig met een stukkie kids.

Hoe persoonlijker hoe langer ik erover doe. Een beetje fulmineren over wat er om ons heen gebeurt is een stuk makkelijker dan vertellen wat het met mij doet. Maar nu ik af en toe een stukkie teruglees dan is het een stuk leuker om iets te lezen over Koert dan over hugoootje, das iets om rekening mee te houden! Wordt ik ooit 100 dan lees ik liever stukkies over mezelf dan al die andere lapzwansen.

Overigens moet ik er niet aan denken om 💯 te worden. Zeker niet in deze maatschappij. De krankzinnigheid van wat er om mij heen gebeurt is walgelijk. Kijk, op zich klinkt het best leuk dat men massaal het vuurwerkverbod negeert, en dat we met z’n allen lekker in Antwerpen en Keulen boodschappen gaan doen ondanks dat het van markie niet mag. Maar gadverdamme wat is het in en in triest, alles draait om eigenbelang, nergens zie ik iets gemeenschappelijks, iets van opoffering. Lekker met je booster op een terrasje in Brugge, fuck de middenstand in Nederland.

Vasthouden aan waar jij vind dat je recht op hebt. (Is dat een goede zin? Ik vind hem wel goed klinken, of hij grammaticaal helemaal klopt is een tweede.) Ik ben nooit goed geweest in iets vasthouden. Ik vind ook dat ik nergens recht op heb. Ik hoor dat veel om me heen. Ik moet aan mezelf denken want daar heb ik recht op. Ik moet vuurwerk afsteken want daar heb…. Ik moet winkelen want….

De gevolgen van deze houding zijn overduidelijk zichtbaar in onze “samen”leving. Alles draait om “The centre of the Universe” Me. Zo ben ik ook opgevoed kom ik steeds meer achter. Alles wat ik heb geleerd draaide om mijzelf. Als ik een goed cijfer haalde op school ging ik over of ik nou een klootzak was of niet. Doordat de 1 wat beter is in het opnemen van nutteloze informatie dan de ander krijgt hij het recht om meer te verdienen, op een grotere auto, een huis, een rianter pensioen. Niet je dankbaarheid voor het leven, je bewondering voor je omgeving of opofferingsgezindheid voor anderen is waar we rechten aan ontlenen maar het tegenovergestelde. Hoe egocentrischer hoe beter.

2 reacties op “2 januari 2022, meestal ben ik zo’n 2 á 3 uur bezig met een stukkie kids.”

Lieve Koert,
Ook ik weet niet hoe me te verhouden tot de mensen die alleen van plezier naar pleziertje leven. Op vakantie gaan en daarom hun gezonde kids laten prikken etc. Als het maar leuk is in hun ogen. Alleen merk ik steeds dat mijn energie daalt als ik me daar mee bezig hou 🥴
Dus ik ga me in 2022 op onderstaande concentreren:

Het nieuwe tijdperk dat zich aandient brengt zeldzame groeimogelijkheden met zich mee. We kunnen als nooit tevoren ons potentieel activeren en onze gaven ten dienste stellen van liefde. Daarom stel ik voor dat we ons allemaal bewust worden van wat we met onze gaven doen. Stel je jouw vaardigheden en intelligentie ten dienste van eenheid, opbouw, liefde en samenwerking? Werk je eraan om van deze wereld een betere plek te maken, of ben je een kanaal van onenigheid en afscheiding? We kunnen de kracht die we gekregen hebben niet langer ontkennen. We kunnen – als we dat genoeg willen – samen de hemel op aarde brengen. Sri Prem Baba

Heb een mooi en liefdevol 2022 lieve Koert ❤️😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *