Categorieën
Geen categorie

25 december 2021, de geboortedag van Jezus, volgens het boek der boeken lieverds.

Maar is dat wel zo? Staat er in de bijbel dat hij precies op 25 december is geboren? Nee, absoluut niet. Je kan zelfs duidelijk lezen dat hij niet in december is geboren. In december zitten er namelijk geen herdertjes lekker buiten bij de schaapies, die schaapies liggen op stal en de herdertjes lekker in hun bedje.

Das 1 van de aanwijzingen, maar zo zijn er veel meer. Je doet geen volkstelling midden in de winter want ook in Israël kan het verdomd koud zijn, En daarnaast zijn de dagen daar net als hier een stukkie korter, in de winter, en dan kom je op een dag niet zover met een ezel en een zwangere vrouw. Jozef moest 150 km afleggen, das niet te doen! Ik weet er alles van…

Waarom dan 25 december? Het waarschijnlijkst is dat ze gewoon een Romeinse feestje hebben doorgezet maar dan onder een andere naam. Eigenlijk net als onze Koninginnedag met bea. Die was helemaal niet jarig in april maar dat kwam weertechnisch, en omdat er al wat te vieren valt op haar echte geboortedag, wat beter uit.

In het geval van Jezus zit het net zo. Op 25 december vierden de Romeinen de dag van de geboorte van de onoverwinnelijke zon. Een heidens feest in onze ogen. Maar men was al zo gewend aan die datum voor een feessie dat het wel goed uitkwam. En bij beide gaat het om een geboorte tenslotte..

Jullie zijn hier, een paar van jullie. Helaas zie ik jullie niet allemaal meer. We gaan kerst vieren. Ff geen tijd voor depressies of gekrakeel over niet bestaande virussen. Eten gaan we! Misschien een spelletje. Nog meer eten en een borreltje. We vergeten voor 1 dag, misschien 2, alle sores om ons heen. Ik ga echt mijn best doen, beloofd. Nee, das te makkelijk koertje. Je gaat niet je best doen, je gaat het gewoon doen.

Hele fijne dagen aan wie hier niet zijn. Ik hou van jullie.

2 reacties op “25 december 2021, de geboortedag van Jezus, volgens het boek der boeken lieverds.”

Het 1e en 2e Concilie van Nicea, Koert. In 325 nC. Daar werd het christendom geboren en de data vastgelegd. Het begin van veel ellende. 😏. Vrolijk Kerstfeest, kerel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *