Categorieën
Geen categorie

23 november 2021, de maand loopt weer op zijn einde lieverds.

En nog steeds geen crash. Beurzen staan absurd hoog, huizenprijzen stijgen, regeringen geven miljarden uit en er komen steeds meer miljonairs bij. Ik zou me toch wel een enorme sukkel moeten voelen.

Oktober verliep crescendo en november lijkt helemaal een topmaand te worden. Ik las gisteren een stukkie van een financieel expert van de fed. Hij schreef dat de huidige groei oneindig door kan gaan. Zolang wij blijven beleggen en blijven geloven in het systeem zorgen zij ervoor dat onze toekomst gewaarborgd is.

De toekomst! Afgelopen zaterdag sprak klausje schwab op een summit in Dubai. Hebben jullie al gehoord van “The Great Narrative”? Dat gaat hem de aankomende maanden worden. Laat ik beginnen met een paar quotes uit zijn speech: “In order to shape the future, you have first to imagine the future, you have to design the future, and then you have to execute it.”

Laat hem ff goed doordringen, lees hem nog een x! En dan de volgende: “People have become much more self-centered, and to a certain extent, egoistic. In such a situation it is much more difficult to create a compromise because shaping the future, designing the future usually needs a common will of the people,”

Ja ik voel me een sukkel. Maar niet omdat mijn voorspellingen niet op tijd uitkomen. Ik voel me een sukkel omdat ik mijn tegenstander onderschat. Wat zeg ik? Omdat ik nog steeds niet helemaal besef wie mijn tegenstander is. Deze mensen zijn zo verschrikkelijk machtig, zo evil en zo verschrikkelijk rijk dat zij bepalen wanneer iets omflikkert of wanneer er oorlog komt. Niet de economische wetten of menselijke emoties maar een paar rijke klootzakken zijn bezig met het “shapen” van onze future.

Ze zijn de toekomst van 7 miljard zelfingenomen mensen aan het regelen. Met privéjets vliegen ze onbaatzuchtig de wereld over om een nieuwe wereld te ontwerpen. Dat doen ze voor die egoïstische kudde schapen die ze nu genetisch aan het modificeren zijn. “The Great Narrative” hou hem in de gaten kids. Leer je vijand kennen, wees niet zo blond als moi….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *