Categorieën
Geen categorie

20 november 2021, wat een dag gisteren kids!

Wat denken jullie zouden er veel wappies rondgelopen hebben in R’dam? Of zouden er een aantal gefrustreerde, gevaxxte, voetbalsupporters vermomt als wappies tussen zitten? Voetbalsupporters die zich, terecht, genomen voelen. Die braaf een spuitje hebben genomen, net als hun vrinden, maar nu nog niet naar hun favoriete clubje mogen. Dat lijkt mij echt super frustrerend, een relletje waard.

Want als wappie van het eerste uur ken ik veel medewappies. Over het algemeen zijn het mensen van boven de 50. Mensen die, net als ik, geboren zijn in een periode zonder 24×7 digitale afleiding. Mobiele telefoons, smartwatches, tablets of sws computers nog niet bestond. Veel van de wappies zullen net als ik nog nooit een computerspelletje op een PlayStation hebben gespeeld, of een abonnement op Netflix hebben gehad. Nou wat betreft dat laatste betreft ben ik waarschijnlijk wel een uitzondering.

De gemiddelde wappie is een 50+’r met bloemen in zijn of haar haar en een spirituele inslag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar, na 18 maanden, wel eens moe van wordt. Er wordt wat afgetrild door de wappies. Met liefde en licht hopen ze de wereld te veranderen. Nu geeft een brandende politieauto veel licht maar geloof me tis geen wappielicht.

Tientallen schoten zijn er gelost. Er worden geen mededelingen gedaan over de staat van de gewonden. Zijn er doden? Hoe ernstig gewond zijn de agenten? Hoe gaan ze deze rellen de aankomende dagen framen? Mag ik jullie een raad geven? Geef er niet teveel aandacht aan. Het is allemaal afleiding. Verdeel en Heers strategieën die al eeuwenlang worden toegepast. Geënsceneerde, uit de hand gelopen, rookgordijnen om ons af te leiden van waar het werkelijk om gaat. Het afnemen van onze vrijheden. Blijf bij jezelf, neem afstand, blijf bouwen, geloven en vertrouwen. En bereid je voor. Zoek, vind het een klotewoord maar goed, gelijkgestemden.

Ik zag vannacht soldaten door steden lopen tijdens kerst, verder lege straten. Ik hoorde het denderen van een tank over klinkers. Geschreeuw klonk na barse bevelen. Gehuil, een klap, nog meer gehuil dan stilte. Ik zag een vrachtwagen met een rood kruis wegrijden.

Waarom jullie lieve lieve kids….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *