Categorieën
Geen categorie

19 september 2021, 1 van mijn eerste herinneringen uit mijn jeugd is dat ik de waterpokken had lieverds.

We woonden aan de Westerengstraat 49 in Dodewaard. Stella, mijn zus had ze ook, we mochten niet naar buiten van mama. Buiten was het, in mijn herinnering, prachtig weer, het was winter en er lag sneeuw. De zon scheen en al mijn buurjongetjes en meisjes speelden buiten met sleeën en gooiden sneeuwballen. Ik voelde me zo buitengesloten, vond het zo onrechtvaardig dat ik er nu nog boos over ben dat ik toen niet naar buiten mocht.

Dat ik ziek was was wel duidelijk hoor. Stella, mijn zus ook. We zaten onder de waterpokken. Overal van die irriterende rode bultjes. En aangezien die flink besmettelijk zijn bleef je binnen. Als je de waterpokken eenmaal hebt gehad dan maakt je lichaam antistoffen aan en ben je er vanaf. Hoe ouder je bent als je het, voor de eerste x, krijgt hoe lastiger zeggen ze. Ik denk dat wij een jaar of 3/4 waren dus dat was lekker op tijd. Maar man wat was ik kwaad, woedend!

Tis alweer zo’n 50 jaar geleden, een halve eeuw. Best lang. Toch kan ik die woede nog steeds naar boven halen. En dat terwijl ik echt ziek was! Kunnen jullie je voorstellen hoe ik me nu voel? Nu ik buitengesloten wordt terwijl ik helemaal niet ziek ben? Nu jullie buitengesloten worden terwijl jullie helemaal niet ziek zijn? Ik weet nog dat ik toen wel even buiten heb gespeeld, in de achtertuin. Na lang zeuren mocht dat van mama. Niet dat dat leuk was, ik was ziek en voelde me honds beroerd. Maar ik liet me niet opsluiten. Moest en zou de sneeuw in.

In die tijd ging Stella met me mee, we waren onafscheidelijk. Nu zijn we verder van elkaar verwijderd dan ik ooit had kunnen bevroeden. Toch blijf ik hopen dat iets van wat we toen hadden er nog is. Misschien dat je ondertussen van me wil aannemen dat de vaccins niet zo effectief zijn als men ons heeft voorgespiegeld. In landen waar ze in januari zijn begonnen met de gifspuit gaat het eufemistisch gezegd niet zo goed. De herfst komt eraan, tijd van griep en verminderde weerstand in het algemeen. Het vaccin haal je er niet meer uit maar door middel van het slikken van vitamine D3, N-AC, L-Glutamine en Zink kan je je immuunsysteem helpen het gif en de virusvarianten af te voeren. Te koop in de betere reform zaak. Alsjeblieft, ik hou van je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *