Categorieën
Geen categorie

29 augustus 2021, vertrouwen, lieverds, daar gaat het om.

Vertrouwen dat wat er gebeurt niet voor niets gebeurt. Ik moet eerlijk bekennen, das niet mijn sterkste kant. Niet dat ik een ongelooflijke controlefreak ben maar een beetje planning is toch wel handig. Ik moet leren dat los te laten. Man waar ben ik aan begonnen…

Maandenlang ben ik bezig een reis te plannen naar Den Haag met als doel 8 stellingen op de deur van de tweede kamer te spijkeren. Wat ben ik toch naïef. Ik heb er totaal niet bij stil gestaan wat de reis met mij gaat doen. Wat voor impact het heeft om zo afhankelijk te zijn van alles wat er om me heen gebeurt en dat ik me daar aan over moet geven. Dat ik niet alles kan plannen. Dat er gebeurt wat er moet gebeuren.

Frodo had er gisteren best zin in, helaas niet de hele dag. Na de eerste 9 kilometer en een heerlijke lunch op het erf van een vriendelijke boer was de pijp leeg. Ik begrijp nu de term ‘aan een dood paard trekken’. Ik kan jullie zeggen das ongelooflijk vermoeiend. Na 3 km trekken was ik er zo klaar mee dat ik zelf de pijp aan Maarten wilde geven. Op het meest desolate, winderige stukkie land wat je in Friesland kan vinden zette Arnoud en moi een klein stukkie grasland af zodat Elanor en Frodo konden grazen. Er vanuit gaande dat we daar ook zouden overnachten. Maar toen stopte Eric.

“Ik woon hier om de hoek, kom bij ons staan, wij zijn van de verbinding”. Voor we het wisten zaten we aan tafel in een prachtige boerderij heerlijk te eten en lig ik nu met een ietwat bonkend hoofd langzaam wakker te worden. En begrijp ik dat dit is wat er moest gebeuren.

3 reacties op “29 augustus 2021, vertrouwen, lieverds, daar gaat het om.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *