Categorieën
Geen categorie

15 juni 2021, ik moet een tuig gaan rochelen kids!

Met tuig bedoel ik dit x jullie niet. Nee tuig om Elanor aan de huifkar te koppelen. Het is tijd voor het serieuzere werk. Tijd om mobiel te worden.

Spannend is het wel. Hoe zou ze het vinden? Straks weigert ze een stap te verzetten. Nou ja dan moet ik dat tuig zelf maar om. Totdat Frodo groot genoeg is, ik ben ervan overtuigd dat hij het geweldig gaat vinden. Nee, ik denk dat Elanor het ook helemaal leuk gaat vinden. Ik merk namelijk aan ze dat ze zich wat vervelen. Das normaal in NL, alle ezels vervelen zich hier, kijk maar om je heen. Echte ezels willen werken, nieuwe dingen leren, plezier maken, de wereld ontdekken en aangezien ik dat ook graag wil kunnen we ons er maar beter op gaan voorbereiden.

Men-tuig is er in alle soorten en maten. Ik denk dat het voor Elanor een Noors gareel gaat worden. Je hebt ook Engelse of Franse garelen maar geen Hollandse, wij waren vroeger schijnbaar niet in het gareel te houden. Een Noors gareel is verstelbaar en verder bestaat het uit een heleboel leren banden met gespen en andere moeilijke sluitingen. Dat zal ik nog ff moeten leren. Maar wat lijkt het me ongelooflijk fijn om samen met Elanor en Frodo langs ‘s heeren wegen te lopen. Eerst maar ff een gareel fixen en dan oefenen! We hebben tijd genoeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *