Categorieën
Geen categorie

6 mei 2021, het is hier heel anders wakker worden kids!

Wat ik het minste mis is de Deventer spoorlijn. Die lijn loopt dwars door de stad en daar rijden zo’n beetje alle treinen overheen die vanuit Duitsland richting Rotterdam rijden. Minimaal 2x per dag een trein met duzenden auto’s en dan die eindeloos lange treinen met kolen en weet ik veel wat voor giftige stoffen die die dingen vervoeren. Raar dat ze dwars door zo’n mooie stad rijden. Vooral omdat daar, tegen jullie opa’s zin, ooit een Betuwelijn voor is aangelegd. Miljarden zijn daar in gestoken. Honderden zo niet duizenden mensen moesten ervoor verhuizen. Prachtige natuurgebieden, monumenten en oude landerijen zijn ervoor verwoest, de Betuwelijn moest en zou er komen, wat een leugens…

Misschien is dat wel het grote probleem in mijn leven, dat ik zulke leugens niet kan vergeten. Ik heb het al eens gehad over de kerncentrale waar jullie opa werkte en waarom die sloot. Ook zo’n leugen, puur voor de bühne om machtswellustelingen aan de macht te helpen, om ze nog rijker te maken, om het volk met nog meer BS op te zadelen.

Het probleem is, btw, niet die paar eikels die aan de macht zijn, het probleem zijn wij zelf. Wij laten ons verleiden om weg te kijken uit eigenbelang. Eigenlijk zijn wij dus net zo erg, zo niet erger. We zien het onrecht wereldwijd maar uit angst zelf iets te verliezen door het aan de kaak te stellen schikken we ons om te houden wat we denken te hebben, triest.

Het probleem van jezelf schikken naar onrecht is dat het onrecht niet verdwijnt. Het groeit alleen maar. Het zal zich steeds comfortabeler voelen, steeds verder gaan met manipuleren en verdelen. Tot het punt dat het zo groot is dat er slachtoffers gaan vallen. Dat punt lieverds hebben we allang bereikt.

Sorry morgen weer Elanor en Frodo, wat een k-weer gisteren

2 reacties op “6 mei 2021, het is hier heel anders wakker worden kids!”

Goedemorgen lieve Koert,
Precies, dat wegkijken of zo verschrikkelijk druk zijn met jezelf dat je bijna niets meer waarneemt daarbuiten.
Vreselijk die honger, vreselijk al die mensen, moeders met kinderen/baby’s, zwangere vrouwen die ze gewoon weer in die gammele boot de zee op sturen op weg naar de dood 💔🥲
In snap al heel lang van heel veel niet zoveel meer. Daarom houd ik het maar steeds zo klein mogelijk en probeer ik elke dag goed voor mezelf en goed voor mijn omgeving te zorgen, omdat de wereld te groot is voor mij😌🤷‍♀️
Morgen wel foto hoor, ik ben benieuwd 😊
Mooie dag
Liefs
😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: