Categorieën
Geen categorie

4 mei 2021, een mooie dag, kids.

We horen en lezen veel over vrijheid en waar het, in de ogen van al die mensen die het denken te weten, voor staat. Persoonlijk denk ik dat vrijheid in je hoofd zit. Vrijheid om te leven zonder angst. Dat je je niet gek laat maken door de verwachtingen van anderen over jou leven, dat je gewoon jezelf durft te zijn.

Om mij heen zie ik zoveel mensen die gevangen zitten. Het lijkt wel of ze vrij rondlopen maar het tegendeel is waar. Ze zitten gevangen in angst, hebzucht, verdriet, schaamte, wellust of hoogmoedswaanzin. Gevangen omdat ze echt geloven in hun belangrijkheid. Daar ligt het volgens mij aan. We nemen onszelf zo serieus, zijn er zo van overtuigd dat we onmisbaar zijn dat we erdoor in een psychose zijn geraakt. Een wereldwijde psychose, gevoed door onszelf.

Vier vandaag jullie vrijheid lieverds! Maar vier hem morgen weer, en overmorgen, volgende week en alle dagen daarna. Blijf je vrijheid vieren in wat voor omstandigheden je ook zit. Niemand kan je jouw vrijheid afnemen, wat ze ook met je doen, zolang jij je aanwezigheid hier op deze aardkloot maar ziet als een cadeautje! Een kans om je leven te leven in liefde, harmonie en saamhorigheid met je omgeving. Als je dat voor elkaar krijgt dan ben je vrij.

Uit ervaring kan ik zeggen dat die vrijheid niet in spullen zit, vakanties, grote auto’s of heel veel vrienden. Ze kunnen je je vrijheid ook niet afnemen door je op te sluiten of erger je het leven te ontnemen. Jouw vrijheid is veel meer dan je fysiek, jouw vrijheid zit in alles om je heen, omdat jij alles bent. Omdat jij onderdeel bent van een prachtig geheel wat oneindig zal blijven bestaan, zolang jij maar vrij bent.

Ik ben er🤠

Één reactie op “4 mei 2021, een mooie dag, kids.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *