Categorieën
Geen categorie

20 maart 2021, als je het niet wilt zien zie je het niet kids.

Hoe open en bloot het ook voor je neer wordt gelegd, alles in je bewustzijn zal voorkomen dat je het ziet. De redenen om het niet te willen zien kunnen heel divers zijn maar meestal komt het uiteindelijk neer op angst. Angst dat als je toegeeft aan wat je ziet alles om je heen gaat veranderen. Angst voor het onbekende.

Een voorbeeldje, toen ik heeeeeel jong was, zat er een jongetje in de klas waar ik het niet zo goed mee kon vinden. Op de 1 of andere manier vond hij mij geen leuke vent. Hij liet dat ook goed merken, maar hij was sterk en populair, dus deed ik er alles aan om vriendjes met hem te worden. Tot ik erachter kwam dat hij niet alleen mij afzeek maar eigenlijk iedereen. Zelfs als je zijn vriend was naaide hij je. Zijn grappen en grollen gingen altijd ten koste van een ander, terwijl hij zelf buiten schot bleef. Tijdens zo’n akkefietje met een vriendje van mij stond hij van een afstandje toe te kijken hoe mijn vriend gepest werd door een paar van zijn trawanten. Ik ben toen op hem afgestapt en heb toen met hem gevochten. Nu ben ik niet zo goed in vechten, ik hou niet van pijn, en daarom pak ik mensen meestal vast en en dan ga ik bovenop ze zitten. Zo ook deze x. Hij probeerde zich natuurljk los te wurmen maar dat deed hem alleen maar meer pijn. Al snel kwam de juf en was het feestje afgelopen, natuurlijk kreeg ik straf. Het grote probleem voor mij was dat niemand snapte waarom ik bovenop hem was gaan zitten. Hij deed toch niets?

Kon ik nu maar bovenop het kwaad gaan zitten. Op het kwaad wat ons tegen elkaar opzet. Het kwaad wat ons bang maakt voor elkaar. Wat ons uit elkaar drijft. We gaan een gespleten samenleving tegemoet omdat we het niet durven te zien wie ons uit elkaar drijft. We zijn zo afhankelijk van het kwaad dat we hem niet meer zien staan. Als je het niet wilt zien zie je het niet.

2 reacties op “20 maart 2021, als je het niet wilt zien zie je het niet kids.”

Goedemorgen Lieverd,

Tja er zijn nog teveel bange mensen.
Ik weet niet of we uiteindelijk alles onder ‘doodsangst/ existentiële angst kunnen plaatsen, ben geen psych maar misschien is dat wel zo.
Misschien dienen we als samenleving weer te leren ons beter te verhouden om te gaan met de ‘dood’, met onze eigen sterfelijkheid en die van onze dierbaren, dat zou al een hoop angst verminderen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Existenti%C3%ABle_crisis

Bedankt weer voor je mooie stuk 🙏
Mooi weekend
😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *