Categorieën
Geen categorie

10 januari 2021 Jajaja kids, ik hoor jullie wel!

Dat was ff schrikken hé, dat ik zei dat educatie boven aan moet staan als Vierenland realiteit wordt. Jullie dachten op Vierenland de hele dag te feesten, beetje blowen, zuipen en heel veel lichaamssappen uitwisselen, maar mooi niet! Gaan we ook doen hoor maar educatie is waar het om draait. Leuke educatie, educatie die onafhankelijke, eigenwijze, nadenkende, bewuste mensen voortbrengt. Zelfstandige mensen die niet bang zijn om te leven, die zich bewust zijn van hun omgeving en spiritualiteit.
Das wat anders dan geloven in God kids, spiritualiteit. Onze huidige godsdienst is een door mensen gecreëerde gevangenis waarin je geleerd wordt om je eigen gevoel, je eigen ‘zijn’ uit te schakelen.
Als je onderzoekt hoe wij het geloof belijden dan is dat dramatisch verandert. Tot een 150 jaar geleden was het algemeen geaccepteerd dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar die realiteit is weggerationaliseerd. En nu zijn we de volgende stappen aan het maken, de mens speelt zelf voor God. We beïnvloeden het weer, de natuur, het klimaat en onszelf. Vragen worden niet gesteld. Wij missen de kennis rondom spiritualiteit, ethiek en filosofie. We krijgen kennis aangeleverd in hapklare brokken. Liefst gestreamed, lekker makkelijk.
Vandaar educatie, goed plan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *