Categorieën
Geen categorie

5 december 2020 Ik ben zelf nooit fan geweest van de Sint lieverds.

In mijn tijd was de beste man nl niet zo’n leuke vent. En die Pieten van hem waren engerds. Die hadden een roe en een zak waar ze helemaal geen leuke dingen meededen. Daarnaast waren de kadootjes die je kreeg meestal van die nuttige dingen zoals een paar sokken of een etui voor je pennen zodat je ze op school niet kwijtraakte (who cares??) dus daar hoefde je het niet voor te doen. Maar het ergste van Sinterklaas was mijn opa. Daar vierden we in de beginjaren van mijn leven Sinterklaas. Ik was doodsbenauwd voor die man. Het was een aardige vent hoor maar wat een onbehouwen boer. Je moest altijd bij hem op schoot om je kadootje te krijgen en dan vond tie het leuk om je helemaal fijn te knijpen. Bont en blauw kwam je van die knie, tot oud en nieuw kon je niet lopen. En hij bedoelde het vast goed hé, want terwijl jij op zijn schoot gemarteld werd zat iedereen eromheen te lachen, o o o o wat hebben we het gezellig! Nee, mijn feestje is het nooit geweest.
Maar nu met alle controverse rondom de beste man begin ik het bijna leuk te vinden! Moet de Sint niet vrouwelijk zijn? Bv Sinterpien of Sintertruus? Waarom moeten die gulle gevers altijd mannen zijn? Van mij hoeft ze dan geen baard. En mag best wat jonger zijn. Ga ik weer op de knie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *