Categorieën
Geen categorie

Oooooooo kids wat ben ik toch goed in het mezelf verwennen.20 november 2020

Ik had nog wat vijgen en walnoten van mijn buurman, paar struikjes witlof erbij gekocht en een stukkie blauwe kaas, voelen jullie hem al? Ik vind quiche altijd zo lekker, voor mij is het troostvoedsel. Die heerlijke knapperige beetje zoutige rand met daarin een romige vulling vol met de lekkerste ingrediënten. Gisteren dus vegetarisch (niet verder vertellen hè!).
Het deeg maken is makkelijk, half pakje roomboter, zelfde hoeveelheid bloem, eitje, snufje zout en een klein scheutje water. Kneden en laten rusten. Nu heb je tijd voor de vulling! Ik heb eerst de BBQ nog ff aangestoken zodat tie warm is als de quiche erop moet. Voordat mensen over de temp beginnen, de tempmeter van mijn Q is kapot ik zou het dus niet weten. Zorg dat tie niet te heet is, langzaam is altijd lekkerderder. Ik heb eerst twee flinke uien in halve ringen gesneden en die heel lang zachtjes gebakken zodat ze lekker zoet worden. Nadat die gaar waren de witlof gebakken in hetzelfde pannetje. Taartvorm invetten en deeg erin verdelen. En dan opbouwen! Eerst de uien dan de witlof, stukjes vijg, walnoten en blauwe kaas. Als laatste de vulling, 5 eieren, room, peper, zout en verse salie. Door mekaar klutsen en over de witlof heen gieten. In de oven en smullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *