Categorieën
Geen categorie

12 september 2020 Ik kreeg een tijdje geleden alweer, sorry voor de delay, de vraag het recept voor grote stukken varkensvlees ff te delen kids, bij deze!12 september 2020

Eigenlijk zijn er maar 2 dingen belangrijk tijdens BBQ’n en das tijd en temperatuur. Al de andere zaken zijn bijzaken, tijd en temp, als je die twee goed in de smiezen houd kan er eigenlijk niets fout gaan. En dan heb je ook 2 bereidingswijzen, Hot & Fast en Low & Slow. Als het om grote stukken varkensvlees gaat gebruiken we de Low & Slow methode. Nu kan je die stukken vlees boven een open vuurtje hangen of je gebruikt een BBQ met deksel en aangezien dat de vraag was gaan we daar maar op in. Btw boven een open vuurtje is ook errug lekker!
Deel de BBQ in, huh zal je misschien zeggen? Ja je moet de BBQ indelen in een direct deel en een indirect deel. Dat betekent dat je dat ding niet helemaal volpleurt met kolen maar een verdeling maakt. Dus de kolen maar op 1 helft van de BBQ zodat je een deel hebt waar geen kolen liggen. Daar komt je vlees te liggen, als die 3 uur boven de kolen ligt dan verbrand tie, isse simpel. En dan de rub! Ik smeer varkensvlees graag in met mosterd, das lekker, je kruiden blijven er goed aan plakken en tis zo lekker om met je blote handen kliederend dat stuk vlees in te smeren. En dan kruiden, veel verse kruiden, lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *