Categorieën
Geen categorie

23 augustus 2020 Tis weer zondag lieverds, en nog steeds gaat alles redelijk op rolletjes in het land.

Er begint wat onvrede te komen tegen de maatregelen las ik, iets van 40% is het er niet meer mee eens. Volgende week zondag is er een demonstratie in Berlijn waar miljoenen mensen worden verwacht. Vandaag gaat het los op oa het Malieveld. Ik zie en lees veel over discutabel politieoptreden, invallen in huizen omdat er een kinderfeestje is, politie in burger die schijnbaar uit zijn op een confrontatie met vreedzame burgers of een politieagent die een oma tegen de grond slaat. Ik denk dat het verdomd lastig is nu politieagent te zijn. Je rol als handhaver van de wet wordt moeilijk als de wet niet te handhaven is. Als het volk de wet niet meer vertrouwt of niet meer accepteert. Het enige wat er dan op zit is niet meer naast de mensen te staan maar er tegenover als onderdrukker en das een andere rol. Toch denk ik dat een hoop agenten die rol wel zien zitten, de geschiedenis heeft dat wel bewezen.
Ik werd er op aangesproken dat ik niet zo moet zuurpruimen van een afstandje, dat dat wel lekker makkelijk is. Das eigenlijk ook wel zo. Niet wat betreft het zuurpruimen, ik schrijf wat er op mijn hart ligt, maar de afstand. Volgende week zondag is mijn laatste dag hier, tijd om mijn horizon te verleggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *