Categorieën
Geen categorie

21 augustus 2020 In wat voor maatschappij willen jullie leven lieverds.

Ik lees graag verslagen van mensen die ergens wat langer gewoond hebben. Of die serie ‘door het hart van China’ van Ruben Terlou die vond ik ook erg leuk om te volgen. Ik weet jullie kijken geen tv maar hij is vast nog wel ergens te bekijken, doe dat ff.
Tis natuurlijk een prachtig land maar het gaat er wel heel anders aan toe dan hier in NL. Men schat dat er nu zo’n 2 miljoen Oeigoeren in heropvoedingskampen zitten. Zo noemt China ze, heropvoedingskampen. Het zijn concentratiekampen waar deze mensen kaalgeschoren met kampkleding aan gemarteld en vastgebonden aan hun bed zitten gekluisterd. Dat is China.
In China is de Corona-app niet vrijwillig heb ik gelezen. Zonder kom je nergens binnen, ben je een paria. Wil je een winkel binnen eerst scannen, bioscoop, café of school, scannen. Bij alles wat je doet moet je je tel met de app laten scannen. Ben je in de buurt van iemand geweest met Corona, krijg je een melding van de staat dat je in quarantaine moet. Doe je dat niet dan doen zij het voor je.
Er is censuur, geen vrijheid van meningsuiting, oppressie, er is totale controle door de staat. Ik hoor jullie denken: man man, stel je toch niet zo aan dat gaat hier niet gebeuren’
In wat voor maatschappij willen jullie leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *