Categorieën
Geen categorie

10 juli 2020 Ischa Meijer was een held voor mij lieverds.

Van huis uit keken we niet naar maatschappij kritische programma’s, de VPRO was taboe, niet christelijk. Ik luisterde stiekem naar Ischa zijn radioprogramma en later ben ik zijn boeken gaan lezen. Hij was journalist en was een meester in het beledigen van mensen. Theo van Gogh kon er ook wat van, nog een held, Herman Brood, Anthony Bourdain en Jezus allemaal helden. Jezus!! Hoor ik jullie denken. Yep Jezus. Niet omdat ik geloof dat hij de zoon van God was maar wel omdat hij in staat was de gevestigde orde te trotseren. Het verhaal hoe hij de kerk schoonveegde vanwege de goddeloze handelingen die daar werden verricht is mij altijd bijgebleven. Zijn strijd tegen de Farizeeën vond ik een heroïsche en had in mijn ogen niets met geloven te maken maar alles met de mens. De schijnheiligheid, de kruiperigheid, de bangheid het geslijm, walgelijk.
Er lopen weer een hele hoop Farizeeën rond. Mensen die het beter weten, die je veroordelen om wat je zegt, doet of laat.
Toen ik een jong volwassene was mocht er veel meer kids, sorry maar het is gewoon zo. Ik begrijp totaal niet dat de vrijheid waar zo voor gevochten is nu verdwijnt. Differentiatie is de bakermat van een gezonde samenleving maar helaas verworden we tot een homogene slijmmaatschappij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *