Categorie├źn
Geen categorie

24 juni 2020 50 Megawatt kids, produceerde Dodewaard. 500 Megawatt produceert Borssele.

Borssele leverde, voor 25% van de kosten die wij gewone burgers betalen voor stroom, elektriciteit aan de aluminiumfabriek van Pechiney, een Franse staalgigant. Dus de kerncentrale produceerde 10x zoveel stroom en ze stonden daar puur voor het grootkapitaal die er gruwelijk van profiteerden. Ik zag een businesscase!
Maar die 5k mensen, die toen ik 12 was in Dodewaard aan het demonstreren waren, hadden geen interesse meer in Borssele. De hele hype rondom kernenergie verdween. En de politiek had naar het volk geluisterd, ze hadden Dodewaard gesloten. Een centrale waar nog decennia lang van geprofiteerd had kunnen worden door voorop te lopen in de ontwikkeling van kernenergie en het opleiden van studenten. We kunnen wel stellen dat het sluiten van Dodewaard puur symboolpolitiek was. De PvdA kreeg een cadeautje van de VVD om de achterban te pleasen. Dat er verder niemand bij gebaat was (op het personeel van de kerncentrale na, die kregen een riante vertrekregeling) doet niet ter zake.
Of je nu voor of tegen kernenergie was of bent als je de situatie rondom de sluiting van Dodewaard objectief bekijkt dat snap je er niets van. En das de tip kids, probeer objectief te blijven kijken. Niets is wat het lijkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *