Categorieën
Geen categorie

23 juni 2020 In 1994 kids, gebeurde er iets unieks in NL, we kregen een kabinet zonder een christelijke partij erin.

Dat was een mega verandering voor ons christelijke landje. VVD en PvdA gingen samen regeren met premier Kok van de PvdA aan het roer. En tja, als de in die tijd meest rechtse partij gaat samenwerken met een linkse partij dan moeten er offers vallen enzo viel in ‘97 het doek voor de centrale en werd tie gesloten. Een overwinning van jewelste zou je zeggen, nou het zit wat anders.
Dodewaard was een proefcentrale, een heel klein reactorvatje met een paar lullige staafjes, het stelde niet veel voor. In Dodewaard zat kennis, de centrale was niet bedoeld voor de productie van energie. Ja ok een klein beetje, misschien net genoeg voor een paar duizend huishoudens. Nee in Dodewaard werden op allerlei gebieden testen gedaan om van te leren en die kennis in de toekomst te gebruiken. In Borssele daar staat een echte kerncentrale! Gebouwd voor de aluminiumfabriek die ernaast staat. Heb ik ook nog een x voorgezetten maar met een veel minder groot groepje, lang niet zo gezellig!
Die 5k slimme nadenkende mensen waarmee ik in ‘82 soep had gegeten waarom zaten die toen niet voor Borssele? Alle aandacht was op Dodewaard? Zouden ze dat voor mij hebben gedaan? Omdat het leven zo saai was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *