Categorieën
Geen categorie

15 juni 2020 Jullie weten dat ik gelovig ben opgevoed kids, bijbelstudie was een gegeven in mijn jeugd.

Twijfel kwam pas laat. Als je elke ochtend, voor en na elke maaltijd en voor het slapengaan moet bidden dan wordt het best een dingetje. Ook op school begonnen we elke dag met gebed, naast het zingen van psalmen en bijbelstudie. God nam een ongelooflijk prominente plaats in in ons leven. Zelfs voor de patat van Snackbar Willem werd gebeden.
Nu had je in die tijd geen 24×7 TV voor kinderen en de PlayStation moest ook nog uitgevonden worden waardoor lezen populair was. En je kan zeggen wat je wil er staan leuke verhalen in de bijbel. Mijn favoriet was Simson en de ezelskaak, machtig verhaal. Ik zag dat helemaal voor me en droomde dat ik de ezelskaak was. Het verhaal van Noach boeide mij ook mateloos. Dat hij een schip gaat bouwen voor alle dieren omdat hem dat ingefluisterd is door God. Hij moet daar jaren mee bezig zijn geweest want zo’n bootje bouw je niet in een paar dagen, ongelooflijk.
In de bijbel gebeurde het vaak dat mensen een boodschap van God ontvingen, hij deed dat om mensen tips te geven of ff een heads-up en op die manier werd dan vaak de wereld gered of onrecht voorkomen. En daar ging het bij mij fout, 2000 jaar tips en head-ups zouden ons toch wat wijzer gemaakt moeten hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *