Categorieën
Geen categorie

26 maart 2020

20s nog vroeg, erg vroeg lieverds. Zojuist Kees de Kort even beluisterd over wat de consequenties gaan zijn. Nu al 1 miljoen mensen in de stress in NL vanwege aankomende werkeloosheid. 1.000.001,00 want ik ben al een tijdje bezig met de mijne. 18 miljoen of zoiets in Amerika, in Italië? Ook een paar miljoen? Spanje, Duitsland de UK? En hij zegt het toch stiekem ook, is de prijs die we gaan betalen niet te groot? Ze hadden het over wat het met een mens doet failliet gaan. Ik weet het… Je wilt niet opstaan. Elke dag komt op je af als een nieuwe bedreiging. Elke nacht ben je bezig met redenen te verzinnen om die dag wel op te staan en die meneer of mevrouw van de bank te bellen. Die leverancier waarvan je weet dat die ook zo hard werkt om het rond te breien en die nog zoveel geld van je krijgt. Die vriend die je wat geld heeft geleend, die het zelf ook niet zo breed heeft, maar bereid was je te helpen. Elke dag schaam je je om naar buiten te gaan. Het voelt alsof mensen het aan je zien dat je gefaald hebt. Het gesprek met je dochter over dat de kans dat je dakloos wordt best groot is. Het janken in de nacht elke dag weer. Het is lastig na afloop te berekenen hoeveel doden er post-Corona zijn gevallen. Stress, angst en onzekerheid zijn namelijk sluipmoordenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *