Categorieën
Geen categorie

24 maart 2020

Ik hoor mensen uitgebreid praten over na de crisis. En vaak lijkt het dan of we alles gewoon weer oppakken, net alsof er niets gebeurd is. Zou dat kunnen? Is er zoveel geld? Ik ben geen econoom maar als ik op een kladblaadje uitreken wat een leeg Schiphol kost dan loopt het me dun door de broek. Miljarden lopen per dag uit onze economie vanwege de keuzes die gemaakt worden aangaande de bestrijding van Corona. De impact op de samenleving is enorm vooral voor jongeren, sluiting van de scholen, er wordt gesproken over het uitstellen van de schoolexamens, alle festivals, feesten, vakanties eigenlijk alle activiteiten die ze graag doen zijn of worden afgelast. Nu mogen ze zelfs niet meer lekker hangjongeren op straffe van hoge boetes.
Maar dan is het dus voorbij, in Nederland, plotseling, boem, virus is weg. En dan gaan we dus weer allemaal gewoon verder waar we 15 maart gebleven waren (de dag erna kwamen de eerste opgelegde regels). Ik denk het niet, ik denk dat we nu moeten nadenken over hoe we straks verder gaan. Ik hoor niemand erover maar het is toch niet mogelijk dat dit voorbij gaat zonder consequenties? Is ons geld nog steeds evenveel waard?Kan iemand mij ervan overtuigen dat we niet rechtstreeks op een zwaardere crisis afstevenen dan die van de jaren ‘30?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *