Categorieën
Geen categorie

23 juli 2020 Ondanks kids, dat ik in onze door Brussel gecontroleerde staatsmedia van vandaag lees dat jullie nu direct de schuld krijgen van de zogenaamde opleving van het virus ff een luchtig stukkie.

We gaan pasta met gamba’s maken met een saus van gamba’s. Voor mij is dit gerecht echt troostvoedsel en een beetje troost kunnen we wel gebruiken.
Het mooie van dit gerecht, vind ik, is dat je alles gebruikt van de gamba. De saus maken we nl van de koppen en schillen van de gamba. Het ontleden van de gamba is makkelijk, trek zijn kop van het lichaam en pel hem verder af. Vergeet niet het darmkanaal weg te halen, ik sta soms verbaasd hoeveel stront er nog in zo’n beessie zit. Om dat te doen snij ik zijn rug open en dan komt het kanaaltje helemaal bloot te liggen. Fruit een uitje en gooi er de koppen en schillen bij, ff bakken en crushen en dan water een laurierblaadje en wat peperkorrels erbij. Een uurtje pruttelen is genoeg voor een visbouillon. Zeef de bouillon, fruit weer een uitje, lepeltje tomatenpuree erbij, en dan bloem. Ff paar minuten laten garen en dan bouillon er bij, je krijgt nu een gebonden saus. Staafmixer erdoor, ff proeven op zout, beetje room en klaar! Die diepe overweldigende smaak, die prachtige kleur gemaakt van iets wat je normaal weggooit, schoonheid zit in kleine dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *