Categorieën
Geen categorie

2x 7 mei 2020

Vandaag 2 stukkies lieverds, het moet er uit, dit kan niet tot morgen wachten. Zojuist schreef ik over die zin van Rutte over douchen, het is toch ongelooflijk kids! Het is toch triest dat onze minister president in zijn toespraak ons verteld waar we moeten douchen terwijl er op Lesbos 40.000 mensen zitten waaronder duizenden kinderen die zich niet kunnen douchen. Er zijn meer dan 50 miljoen kinderen wereldwijd op de vlucht maar wij douchen thuis.
Op Radio1 of andere nieuwszenders hoor ik er niets over, bijna al het nieuws is intern gericht. Mondkapjes blijft een populair onderwerp. Nergens een journalist die de cirkel doorbreekt. Nieuws over hoe het in de rest van de wereld gaat moet je ergens anders halen. Waar ik bv best nieuwsgierig naar ben is hoe het virus heeft huisgehouden in Moria. Ik kan mij herinneren dat dat een groot probleem zou worden. Of hoe het in Afrika gaat. En als er geen uitbraak is in Moria, hoe komt dat dan? Niets, helemaal niets, elke 10 minuten een liedje om, verzucht de presentator, de tijd op te vullen.
Wat maakt de mens zo goed in wegkijken? Ik blijf dat fascinerend vinden. Het belangrijkste nieuws is of we wel of niet naar Frankrijk kunnen deze zomer. Terwijl er wereldwijd naar mijn idee veel belangrijkere onderwerpen zijn om je druk over te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *